Kuidas me metssiga sõime…

Kui su lähemate sugulaste hulgas on jahimehi, siis võib vabalt juhtuda, et maale külla tulles toovad nad kaasa sellise kingituse:

Kuna üks kord olen ma juba sarnase kingituse saanud, siis ma enam-vähem aimasin, mis temaga ette võtta. Aga kui ma oleksin kokanduslik geenius, siis ma prooviksin terve kintsu korraga vardasse ajada ja lõkke kohal küpsetada. Seda ma aga veel pole, mistõttu läksime turvalisemat teed pidi. Liha tükkideks, pannilt läbi, sibula-porgandi-küüslaugu ja maitseainetega potti (loorber, sool, pipar jms) ning pudel punast veini peale.

Küpsetamiseks polnud aga muud varianti kui lõke, sest reheahi pole veel valmis. Tegime siis improvisatoorse lahtistest telliskividest aluse, hoidsime aga lõket kõrval ja lükkasime süsi alla.

Küpsetustemperatuurist ei tea ma midagi, aega läks veidi alla 1,5-tunni. Ja mis ma tulemuse kohta ütlen? Imeline! Pehme ja mahe, ilma igasuguse harjumatu kõrvalmaitseta.

Kui keegi oskab veel jagada metssea küpsetamise nippe, või on kunagi proovinud sellist kintsu lõkke peal vardas küpsetada, siis olge lahked ja jagage : )

Advertisements
1 comment
  1. Mati said:

    Tere!
    Leidsime vanadest varemetest pooliku pliidiplaadi, kümmekond tellist alla, väike korstnajupp tõmbeks ka -välipliit missugune.
    Mati
    ajutiselt Alatskivil

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: